Salut jove

Sota el títol de Salut Jove, les polítiques de Joventut mancomunades del Baix Penedès treballen en pro de la salut i de la prevenció de les conductes de risc. Algunes de les accions més rellevants posades en funcionament són les següents:

 

SOS Salut Jove
Es tracta d'una guia editada en format de targeta per a poder-la portar còmodament a la butxaca o a la cartera, per si en un moment donat cal consultar-la. Conté un recull d'adreces, telèfons i webs sobre els recursos de salut més pròxims als joves: serveis sanitaris de la comarca, sexualitat, drogues, alimentació...

 

Agent comarcal de salut
La figura de l'agent comarcal –creada al 2008 arran de la necessitat municipal de treballar en pro de la salut de forma conjunta– informa i assessora els joves sobre temes com la sida, l'alimentació, la sexualitat o les drogues. El seu treball se centra en accions concretes als municipis, en la formació dels referents tècnics de joventut i en la realització de tasques conjuntes amb altres agents que també treballen per la salut i la joventut a la comarca.

És per tot això que a principis del 2009 es va crear el Grup de treball en salut jove del Baix Penedès, per iniciativa de Jove Baix Penedès i amb la finalitat de reunir els agents implicats en la salut juvenil al territori i així poder unificar serveis, circuits de derivació i treballar d’una forma més coordinada en l’àrea d’influència.

D'aquesta manera, aquest Grup de treball està format per tècnics de Jove Baix Penedès, l'Agent de salut comarcal, les infermeres del programa Salut i escola (de Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla als centres de secundària de la comarca), la tècnica de salut de la Fundació Santa Teresa del Vendrell, representants de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Penedès, els tècnics de joventut i salut de l'ajuntament de Calafell i el Vendrell, representants de Creu Roja Joventut i dels Mossos d'Esquadra del Baix Penedès.

Des dels seus inicis, aquest grup de treball dissenya accions que promocionin la salut dels joves del Baix Penedès, tenint en compte les necessitats recollides per a cada agent de salut dins del seu territori i en el seu propi àmbit de treball.

 

Dies mundials sobre temes diversos relacionats amb la salut
Per fomentar la pròpia salut i promoure hàbits alimentaris saludables, Jove Baix Penedès (JBP) s'afegeix a la celebració d'àmbit mundial dels dies dedicats a temes directament relacionats amb la salut. Així, a través de la seva xarxa de punts d'informació juvenil (PIJ) de la comarca, JBP celebra les següents diades:
- Dia Mundial sense Tabac (31 de maig)
- Dia Mundial de l'Alimentació (16 d'octubre)
- Dia Mundial sense Alcohol (15 de novembre)
- Dia Mundial de Lluita contra la Sida (1 de desembre)

 

Arxius relacionats