Ocupació

DEPARTAMENT D'OCUPACIÓ
El Departament d'Ocupació del Consell Comarcal, treballa en col·laboració amb els municipis i els agents territorials de la comarca a partir de la cooperació i la col·laboració mútua. Un dels dos eixos principals és iniciar actuacions que responguin a les necessitats i expectatives de les persones i de les empreses i aconseguir el màxim nivell d'ocupació possible, objectiu també dels països de la Unió Europea.
 
El departament treballa per a la inserció laboral de les persones en situació d'atur. L’objectiu és millorar el funcionament del mercat de treball i millorar la posició competitiva de les persones en situació d’atur i d’altres grups en desavantatge, així com la millora general de la qualificació dels treballadors/es per aconseguir la inserció laboral o el manteniment o millora de l’ocupació.
 
SERVEIS I PROGRAMES durant 2013 / 2014:
 • Programa per a persones aturades de llarga durada.
  Programa adreçat a un col·lectiu de persones amb dificultats d'accés al mercat laboral, permetent un tractament individualitzat, a través de la tutorització, formació, experiència laboral i suport individual a la inserció. El programa compta amb 9 persones que s'han format com auxiliars administratius.
 • Programa de col·laboració social.
  Les persones destinatàries són persones a l'atur majors de 45 anys que actualment estiguin cobrant el subsidi per desocupació. Els perfils professionals que s'han demanat són 2 auxiliars administratius per: l'OCIC i pel Departament d'Ensenyament del Consell i 7 peons per reforçar les brigades municipals.
 • Programa de Treball i Formació.
  Programa destinat a la contractació durant 6 mesos de persones aturades majors de 30 anys que hagin exhaurit la prestació per atur i/o subsidi. Els perfils professionals que s'han demanat són 11 peons per reforçar les brigades municipals.
 • Conveni col·laboració Diputació de Tarragona per plans d'ocupació.
  Les polítiques actives d'ocupació són el conjunt de mesures i programes que té Diputació per millorar les possibilitats d'accés al mercat de treball de les persones desocupades, mitjançant la formació i la requalificació. A través d'un conveni de col·laboració amb el Consell, des de Diputació s'han contractat 1 cap de brigada i 5 peons que, faran tasques a tots els municipis de la comarca durant un període de 6 mesos.
 • Col·laboració amb el Departament de Joventut del Consell en el programa de treball i formació.
  Col·laboració amb el Departament de joventut del Consell portant a terme aquest programa, destinat a joves en situació d'atur. L'objectiu:
       - Proporcionar formació per facilitar la recerca de feina a joves aturats.
       - Aproximar als joves al procés de recerca de feina a través de les noves tecnologies.
 • Conveni de col·laboració amb la Xarxa emprenedora.
  L'objectiu del conveni és crear accions que ajudin al desenvolupament econòmic de la comarca del Baix Penedès, a la dinamització empresarial, al foment de l'emprenedoria, a assessorar emprenedors i empreses i nous emprenedors, a fomentar la cooperació empresarial al territori i a ajudar a cohesionar polítiques actives d'ocupació i formació per aconseguir un millor equilibri i més i millor ocupació, sobretot als col·lectius amb més dificultats d'integració laboral.
 • Conveni de col·laboració amb la xarxa territorial Hinterland.
  El projecte està cofinançat pel SOC i pel Fons Social Europeu. Comarques que formen part d'aquest xarxa: Consell Comarcal de l'Anoia (impulsor i coordinador del projecte), Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Consell Comarcal del Bages, Consell Comarcal del Baix Penedès, Consell Comarcal del Garraf, Consell Comarcal de la Segarra, Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès. Objectiu: proporcionar els instruments per a superar les restriccions d'accés al mercat de treball entorn a les desigualtats d'oportunitats. D'altra banda, treballar amb els empresaris per identificar les noves ocupacions de futur i les formacions necessàries amb la finalitat de planificar una oferta formativa. Anualment s'engeguen projectes.

 

Podeu fer tràmits en matèria d'ocupació, clicant aquí.

- Oficines d'ocupació
INEM – Servei Públic d'Ocupació Estatal
SOC - Servei d'Ocupació de Catalunya

- Feina a l'Administració pública
Ocupació pública estatal
Ministeri de Justícia. Ocupació Pública
Ocupació pública Generalitat de Catalunya

Arxius relacionats