Educació

menjador

Menjador escolar mes1

 

edu foto

Menjador mes1

 

tec

Autobús TEC mes1


Menjadors escolars. El Consell Comarcal gestiona el servei de menjador escolar dels centres públics d'educació  primària, que voluntàriament s'adhereixen al servei. Per aquest curs escolar gestionem 10 centres escolars de la comarca, essent l'empresa concessionària del Servei “7ITRIA, SA”. La gestió, que comprèn tota la franja del migdia, és integral. Inclou el subministrament dels àpats, les activitats de lleure que es fan durant els migdies, d'acord amb el projecte educatiu de cada centre, i la implementació dels corresponents controls de qualitat. La normativa de referència és el Decret 160/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de menjador als centres docents públics.

Alimentació saludable. El Consell Comarcal pretén orientar les famílies en la promoció i el manteniment d'hàbits alimentaris correctes per als seus fills. Per aquest motiu s'ha posat al seu abast la “Guia d'alimentació saludable a l'etapa escolar”, editada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, en conveni amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, on trobareu una sèrie de recomanacions que us poden ser de molta utilitat.

En període escolar, els menús diaris dels alumnes que assisteixen als menjadors escolars gestionats pel Consell Comarcal, es podran consultar a l'apartat “Arxius relacionats”, al final d'aquesta pàgina.

Finalment, si teniu algun dubte sobre alimentació i nutrició infantil o juvenil, podeu llegir els consells de la Nutricionista clínica Dra. M Teresa Prieto “Consells per a una bona alimentació a l'edat escolar”,  que us oferim a continuació al final d'aquesta pàgina.

Tingueu en compte que és en l'àmbit familiar on s'ha de fomentar l'alimentació saludable dels infants i joves.

Transport escolar. La primera finalitat del servei de transport escolar és facilitar el desplaçament gratuït a l'alumnat d'educació obligatòria que, per manca d'oferta educativa al seu municipi de residència, hagi d'escolaritzar-se en un centre docent ordinari o d'educació especial, públic o concertat, d'un municipi diferent del seu, d'acord amb el mapa escolar del Baix Penedès. A més, el Consell Comarcal gestiona el servei de transport escolar intramunicipal, bé donant suport financer a l'Ajuntament, bé establint línies de transport, que en aquest cas són de pagament compartit.

El Consell Comarcal té establertes 40 rutes escolars, que diàriament transporten uns 1.160 alumnes entre educació infantil, primària, especial i secundària, que durant el curs fan ús del servei de transport per anar fins als respectius centres educatius, i dóna suport financer a les línies dels municipis de Calafell i El Vendrell, per aproximadament uns 224 alumnes.  

Relació de les línies de transport: - Línies a Instituts 24 - Línies a Escoles 12 - Línies a centres d'educació especial 5. La normativa de referència és el Decret 161/1996, de 14 de maig, regulador del servei escolar de transport, que facilita el desplaçament de l’alumnat durant l’educació obligatòria.

Formació per a monitors i acompanyants. El Consell Comarcal desitja que les persones que es dediquen a tasques relacionades amb l'acompanyament i la cura d'infants i joves tinguin un alt nivell de formació. Per aquest motiu,  col·labora amb l'Àrea de Joventut del Consell, per oferir cursos homologats de monitors de menjadors i de transport escolar adreçats a persones que pensen dedicar-s'hi en un futur.

Ajuts de caràcter socioeconòmic. S'atorguen sobre unes 1.140 beques menjador, i 35 de Llars d'Infants, d'acord amb les bases aprovades pel Consell Comarcal del Baix Penedès, a les famílies amb més mancances socials i econòmiques, per tal d'ajudar-les a afrontar les despeses que comporta l'escolarització.

Ajuts de caràcter ordinari. S'atorguen unes 54 beques de menjador escolar obligatori (MO), d’acord amb el Mapa Escolar aprovat pel Departament d'Ensenyament de la GENCAT. Són alumnes que assisteixen a centres d’Ensenyament Infantil i de Primària obligatori (EIPRI), Ensenyament especial (EE) i d'Ensenyament Secundari  de la comarca, públics o concertats, situats en un municipi diferent al de la seva residència, i que d’acord amb la normativa del Departament hi tenen dret (Decret 160/1996 de 14 de maig pel qual es regula el servei escolar de menjador).

S'atorguen uns 30 ajuts econòmics individuals de desplaçadament obligatoris (AID-O), per tal de contribuir a les despeses de trasllat dels alumnes que, d’acord amb el Mapa Escolar aprovat pel Departament d'Ensenyament de la GENCAT, assisteixin a centres d’Ensenyament  Infantil i de Primària obligatori (EIPRI), secundari obligatori (ESO) i d’Ensenyament especial (EE) de la comarca, públics o concertats, situats en un municipi diferent al de la seva residència, com a modalitat de transport escolar al qual, d’acord amb la normativa del Departament, hi tenen dret i que per a l'optimització del servei o per l'ajustament del seu cost no es pot posar un servei de transport.

Així mateix, el Consell Comarcal del Baix Penedès concedirà sobre uns 100 ajuts econòmics individuals de desplaçament no obligatori/voluntari (AID-V) per tal de contribuir a les despeses de desplaçament dels alumnes que assisteixin a centres d’Ensenyament infantil de segon cicle i primària obligatòria, del seu municipi i que tenen la seva residència en un nucli de població disseminat (urbanització, barri, masia, etc.), que es trobi a una distància mínima del casc urbà per via rodada superior a 3 km., o a l'inrevés, i que no tingui transport escolar, o per indicació expressa de la Comissió d'Escolarització.

La persona beneficiària ha de ser alumne d’algun centre escolar situat a la comarca, llevat escolarització fora de la comarca per resolució expressa del director dels Serveis Territorials.

 

ON TROBAREU EL SERVEI:

C. Andreu Nin, 1-3. 43700 El Vendrell

Telèfon 977 66 45 50

Adreça de correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari: de dl. a dv., de 10 a 13 h

 

Arxius relacionats:

LLAR D'INFANTS

TRANSPORT

Horaris i itineraris del Transport Escolar

MENJADOR