S’ACABA EL CICLE DE XERRADES D'ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL "I després de l'ESO, què?" ADREÇADES A PARES I ALUMNES DE 3r i 4t D'ESO DEL BAIX PENEDÈS

IMG 20200525 WA0012És el catorzè any consecutiu que, des de Jove Baix Penedès, es realitza el cicle de xerrades d'orientació acadèmica i professional, amb la finalitat que els pares i alumnes de 3r i 4t d'ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO. 

Però aquest any  el cicle s’ha modificat a causa de la situació de pandèmia causada per la Covid-19; de manera que només es van poder fer dues xerrades presencials als instituts: el 17 de febrer a l’Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès i el 26 de febrer a l’Institut Mediterrània del Vendrell; ja que en aquell moment es va iniciar el confinament.

Però s’ha pogut tancar el cicle de xerrades amb una última en format virtual, realitzada aquest dilluns passat, 25 de maig. Ha estat la primera experiència en organitzar una xerrada virtual d'aquesta temàtica i el resultat ha estat positiu.

En conjunt s’han fet tres xerrades d’orientació acadèmica i totes han tingut bona acollida: a les presencials es va comptar unes 80 persones a cada una i a la virtual hi havia unes 50 persones connectades.

 

La ponència de les xerrades ha anat a càrrec d’Educaweb i s’hi ha exposat els elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d'estudis, com el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l'elecció. 

A continuació s'han explicat les alternatives de formació al finalitzar els estudis d'ESO, amb el Graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l'oferta vigent; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides. 

També s'han ofert els contactes i les fonts d'informació de referència necessàries per a poder completar la informació.  

 

Les xerrades es complementen amb un seguiment per als joves i pares que ho sol·licitin i que consisteix en la possibilitat d'accedir a una consulta personalitzada al Servei d'assessorament i orientació acadèmica de l’Oficina Jove del Baix Penedès.