El Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès demana mesures urgents al Departament d’Educació per reobrir amb garanties les Escoles de la comarca

Reunit d’urgència en un Ple Extraordinari, han aprovat un manifest on demanen que la responsabilitat del Departament d’Educació no recaigui sobre els Ajuntaments i el Consell Comarcal. Hi han votat a favor tots els grups: PSC, Junts, Ciutadans, En Comú Guanyem i PP, excepte ERC que ha votat en contra. La representant d’Alternativa Municipal ha excusat la seva assistència. 25 vots a favor i 7 en contra.

 

26 de maig de 2020. El Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès s’ha reunit d’urgència avui dimarts per debatre sobre les darreres mesures anunciades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya sobre la reobertura de les Escoles. Finalment s’ha aprovat un manifest on demanen que la responsabilitat del Departament d’Educació no recaigui sobre els Ajuntaments i el Consell Comarcal. Hi han votat a favor tots els grups: PSC, Junts, Ciutadans, En Comú Guanyem i PP, excepte ERC que ha votat en contra. La representant d’Alternativa Municipal ha excusat la seva assistència.

El Ple del Consell mostra la seva màxima preocupació per fer complir les mesures anunciades pel Departament que posen en joc el futur de l’educació a la comarca i demanen implicació urgent per poder-les dur a terme.

Des del Ple, es destaca que no es podria entendre que la responsabilitat del Departament d’Educació recaigui sobre els Ajuntaments i el Consell Comarcal, els quals no tenen ni les competències ni el pressupost per tirar endavant accions que s’haurien de desenvolupar des del Departament d’Educació, òrgan competent i responsable en la matèria. A més, també destaquen la falta d’informació i que només se’ls hagi convocat a una reunió, només 48 hores abans de la reobertura de les escoles.

Per tot això demanen una reunió urgent del Consell, Alcaldes i els Serveis Territorials d’Educació per rebre més informació i buscar fórmules de col.laboració per fer possible la reobertura de les escoles amb garanties. El President Joan Sans i el Vicepresident Jaume Casañas han deixat clar que durant el proper curs escolar el departament d'Educació es juga la credibilitat al Baix Penedès. “Són molt anys els que portem patint mancances degudes als problemes estructurals de la matrícula viva, i la manca de pressupost per part del govern de la Generalitat. Ara amb els nous pressupostos, esperem que totes les necessitats del territori tinguin la resposta que es mereix.”

20200526 Acord CCBP educacio 2