25 de novembre: Dia internacional per l'eliminació de les violències contra les dones

La commemoració d’aquesta diada té com a finalitat la sensibilització i prevenció de la violència de gènere a la nostra societat.

 

Aquesta data va ser escollida per Nacions Unides en record a l’assassinat l’any 1960 de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana per ordre del dictador Trujillo. Posteriorment, el 25 de novembre de 1981 es va celebrar la I Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib on es van denunciar totes les violències patides per les dones com la violència domèstica, la violació i assetjament sexual, les violacions dels estats incloent la tortura i els abusos soferts per les presoneres polítiques.

 

L’any 1999 l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data i malauradament les dades anuals sobre la violència masclista, al món, al nostre país, al nostre municipi, any rere any, ens posen de manifest la magnitud de la terrible realitat que viuen moltíssimes dones i sobre la que homes i dones hem d’actuar conjuntament per poder erradicar.

 

Amb motiu d’aquesta diada l’Ajuntament d’Albinyana i el Consell Comarcal del Baix Penedès organitzen la xerrada “De què parlem quan parlem de violència de gènere?” per part de Montse Lladó, advocada del SIE Tarragona, Laura Guxens, educadora i directora del SIE Tarragona, i Anna Terrones, coordinadora i treballadora social del SIAD del Baix Penedès, obert a la població del municipi d’Albinyana i de tota la comarca, el proper dilluns 25 de novembre de 2019 a les 5 de la tarda al Centre de Dia de Gent Gran de Les Peces (Albinyana), Rambla del Penedès, 5-7.