Comencen els dos clubs de lectura fàcil a les biblioteques de l’Arboç i de la Bisbal del Penedès

 Foto CPNL Arbos

 

Ja s'ha presentat la programació de lectura fàcil per a tot el curs escolar 2019-2010 

Aquesta activitat mensual és possible gràcies a la col·laboració entre el Servei Comarcal de Català del Baix Penedès i les biblioteques públiques de l’Arboç i de la Bisbal del Penedès, i consisteix a cedir en préstec un llibre de lectura fàcil a cada participant, que el pot llegir una o diverses vegades, i un matí al mes ens trobem a la biblioteca per comentar-lo, compartir punts de vista, idees i experiències. És a dir, aprofitem la lectura per parlar en català en un ambient lúdic i distès.

Els objectius principals són -d’una banda- fomentar la lectura, ja que participant-hi llegim un total de nou llibres cada curs escolar, i -de l’altra- millorar l’expressió oral en català a partir de la conversa i del debat a partir dels temes que ens proporcionen aquests materials de lectura fàcil, que estan elaborats amb especial cura per ser llegits i entesos per tothom.

Les sessions de comentari del llibre es fan sempre a les 10 del matí (en el cas de la Bisbal del Penedès, el tercer dimarts de cada mes i a l’Arboç, el tercer dimecres de cada mes), i tenen una durada aproximada d’una hora i mitja.

La participació en aquestes sessions és totalment lliure i gratuïta. S’adreça principalment a persones que no estan acostumades a llegir llibres en català, que busquen un entorn on poder parlar, conèixer nous autors, aprendre vocabulari i compartir una estona tot practicant i millorant el català. Per participar-hi cal entendre el català i poder-s’hi expressar, encara que sigui amb mancances. Tothom que hi estigui interessat es pot adreçar a les biblioteques de l’Arboç i de la Bisbal o al Servei de Català del Baix Penedès (977 15 71 15 – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Informació addicional:

  • Programació Club de Lectura fàcil de la Bisbal del Penedès

https://www.cpnl.cat/media/upload/arxius/Tarragona/Programaci%C3%B3_CLF_LaBisbal_1920_imatges.pdf

  • Programació Club de Lectura fàcil de l’Arboç

  https://www.cpnl.cat/media/upload/arxius/Tarragona/Club%20LF%20Arbo%C3%A7.jpg

 

Divendres, 20 de setembre de 2019